Velkommen til Würth Norge Kundesenter: 464 01 600  
Würth-gruppen

Würth gruppen

Reinhold Würth

– Fra tomannsbedrift til global markedsleder

På verdensbasis er profesjonelle fagfolk innen bilbransje, tre- og metallhåndverk, sammen med industribedrifter kjernen i Würths virksomhet.

Würth-gruppen og Adolf Würth GmbH & Co. KG har hovedsete i Künzelsau, sydøst i Tyskland. Siden Adolf Würth etablerte virksomheten i 1945 har kjerneområdet vært montasjeteknikk. Fra starten som tomannsbedrift har Würth vokst til å bli verdens største selskap innen sitt forretningsområde.

Würth-gruppen har i dag over 400 selskaper i 80 land med om lag 90 000 ansatte, halvparten salgsrepresentanter med en portefølje på mer enn 125.000 produkter.

Les mer om Würth-gruppen:

.

Dynamisk vekst basert på innovasjon

Würth ble etablert i Künzelsau i Tyskland i 1945 av Adolf Würth, som også ledet virksomheten. I 1954 overtok sønnen Reinhold Würth bedriften med en omsetning på DEM 176.000. Det som begynte som en lokal forretning har utviklet seg til et verdensomspennende konsern med direkte salg på markedet for montasjeteknikk.

Reinhold Würth er formann for den rådgivende forsamlingen, mens dr. Robert Friedman er talsmann for Würth-gruppen. Videre består ledergruppen av Rolf Bauer (viseformann, Division Metal World, marketing), Gerhard Knoblauch (styremedlem), Max Lorefice (styremedlem), Wolfgang Rampmaier (styremedlem), dr. Harald Unkelbach (talsmann i Adolf Würth GmbH & Co. KG, Information Systems), Peter Zürn (Distribution, Division Auto World).

Würth er fremfor alt et tradisjonelt selskap basert på direkte salg. Produktutvalget omfatter 100.000 artikler i forskjellige dimensjoner for montasje, vedlikehold og reparasjoner. Würth konsentrerer virksomheten om skruer, låseartikler, DIN- og standarddeler, kjemitekniske produkter, innrednings- og byggevareutstyr, plugger, tetting, hånd-, elektro- og luftverktøy, service- og vedlikeholdsprodukter, klebe- og festeteknikk og lagersystemer.

Produktene lagerføres og selges under eget merke. De distribueres gjennom salgsnettet til Würth, hovedsakelig til håndverksbedrifter, men i økende grad også til industribedrifter.

Würth står for kvalitet

Würths forsknings- og utviklingssenter har sikret selskapet en rekke patenter innenfor sitt produktspekter. Produktutviklingen er et resultat av vårt samarbeid med frittstående utdannelsesinstitusjoner; et kundepanel med fremstående representanter fra Würths kunder; og gjennom konstant dialog med våre kunder.

Med slagordet «Kvaliteten overgår prisen» innehar Würth en ledende rolle innen sitt område, og er i tetsjiktet hva angår kvalitetssikring. I februar 1993 ble Adolf Würth GmbH & Co. KG sertifisert i henhold til DIN EN ISO 9001 og i november 1996 også i henhold til DIN ISO 14001. En bekreftelse på at fokus på kvalitet i alle ledd, produkter, service og rådgivning setter våre kunder i stand til å nå sine mål i forhold til sine kunder.

Würth – nær kontakt med kundene

Tett kontakt med kunden er uhyre viktig. Würth er en løsningsorientert organisasjon med nær tilknytning til kundene gjennom blant annet våre filialer. Det gir oss en enestående «hands on» tilnærming overfor våre kunders øyeblikkelige behov. Rask orientering i produktsortimentet og rask levering prioriteres høyt. Våre tekniske kunderådgivere er i konstant kontakt med håndverkere i ulike typer bedrifter, for å yte markedets beste service.

Distribusjon du kan stole på

Med avansert datateknologi, avanserte automatiserte lagersystemer og medarbeidere innstilt på å yte den høyeste grad av service, garanterer Würth at kundeordrer effektueres innen 24 timer etter at orden ble mottatt i Künzelsau. 97% av ordrene effektueres umiddelbart.

«Mitt liv har vært arbeid, arbeid og atter arbeid!»

Bygningen som huser Würth i Künzelsau er Reinhold Würths livsverk og representerer en av de største suksessene i Tysklands etterkrigshistorie. «Mitt liv har vært arbeid, arbeid og atter arbeid», sier Prof. Dr. h.c. mult. Reinhold Würth selv.

Som alle suksesshistorier begynte historien om Würth i det små. En offentlig ansatt som godkjente etableringen av firmaet karakteriserte skrueforretningen som Adolf Würth etablerte 16. juli 1945 som en «døgnflue».

Med hjertet i halsen til det første kundebesøket

Reinhold Würth var 14 år gammel da han begynte i sin fars firma. Det var en liten forretning som solgte skruer, en av mange i samme by i de første fredsårene. Han startet som læregutt og som ansatt nummer to. Allerede da han var 16 reiste Reinhold på salgsturer rundt i hele Vest-Tyskland. «En gang dro jeg med hjertet i halsen til Düsseldorf. Det var vinter, iskaldt og masse snø. Jeg hadde ikke råd til å bo på hotell, så jeg gikk fra dør til dør og spurte om de kunne ta imot en overnattingsgjest … Men jeg var stolt da jeg kom hjem med et godt salgsresultat.»

Da faren døde, måtte 19-åringen ta ansvaret

Etter at Adolf Würth døde allerede i 1954 ble det hans eldste sønn Reinhold som måtte ta ansvaret for å skaffe familien inntekter. 19-åringen overtok skrueforretningen i Künzelsau. «Jeg hadde bange anelser» sier han i dag. Men dette ble starten på et uventet oppsving for firmaet. Under unge Reinholds ledelse ekspanderte forretningen til å bli et verdensomspennende konsern som i dag tilbyr alt håndverks- og industribedrifter har bruk for.

Da Reinhold avsluttet sitt første regnskapsår hadde salget økt med 20% til DEM 176.000.

Trakk seg tilbake fra aktiv ledelse

I 1994 ble Reinhold Würth formann for den rådgivende forsamlingen i Würth-gruppen og overlot ansvaret for den daglige ledelse til dr. Walter Jaeger og Rolf Bauer. «Jeg var redd for å bli gammel og bakstreversk og dermed bli en fare for å ødelegge det jeg hadde bygd opp», sier han selv. Men likevel har han ikke fått særlig bedre tid til å dyrke sine hobbyer; kunst, fotturer, sykling og reiser. «Jeg arbeider ikke mindre, men gjør andre ting», sier Reinhold Würth. Han er dessuten en entusiastisk flyver og er stadig underveis over hele verden, for å besøke utenlandske datterselskaper. Selv om Reinhold Würth er både en vellykket forretningsmann og kunstsamler er han trygt forankret i virkelighetens verden.

Julen 1993 benyttet han anledningen til å gi sine medarbeidere en påminnelse om hvor viktig det er å ikke «miste kontakten med virkeligheten». Mange av de unge lederne var blitt for arrogante, mente Reinhold Würth. Derfor fylte han en håndkjerre med skruer akkurat som i de første årene. Fulgt av ledere og nyansatte dro han den gjennom Künzelsau til stasjonen, selv om det var bitende kaldt og sludd. Hans budskap var «Glem aldri hvor du kommer fra».

«Alle ledere må ha visjoner»

Å lede og motivere medarbeidere er ifølge Reinhold Würth viktig for å oppnå suksess. Han var tidligere ute enn andre med å tenke på betydningen av «ledelseskultur». I dag er det hans mening at «det å lede medarbeidere har mer enn 50% betydning for fortjeneste eller tap, mens kapital og produkter kommer i neste rekke». Dessuten er det viktig for ham å ha visjoner. «Alle ledere må ha visjoner, men de må selvsagt være gjennomførbare. Visjoner frigjør ny energi.»

Ifølge denne filosofien er mennesket det sentrale i alle forretningsområder. Atmosfæren hos Würth preges av medarbeidere med moderne, sporty, åpen, forutsigbar og pålitelig innstilling. Hos Würth er målet at alle medarbeidere skal føle seg vel.

Utmerkelser for resultater i næringslivet

Reinhold Würth ønsker å bryte med rutinene, som preger kontorarbeid. Mennesker som har en interessant jobb kan til og med få jobben som hobby. Dette prinsippet er ikke begrenset til hovedkontoret i Künzelsau, men gjelder alle medarbeidere over hele verden. Ledelsesfilosofien gjelder for hele konsernet. Alle medarbeidere vet at det er de selv som gjennom sitt engasjement kan bestemme sitt ansvarsområde og sin personlige frihet. Som et resultat av sitt engasjement og sine ideer om ledelseskultur ble Reinhold Würth utnevnt til æresdoktor av den vitenskapelige avdeling ved universitetet i Tübingen i april 1999. Dessuten er han utnevnt til professor ved universitetet i Karlsruhe, hvor han også har mottatt en æresbevisning fra avdelingen for bedriftsutvikling.

Kunstmuseet som beriker næringslivet

Reinhold Würth virkeliggjorde sin visjon om samhørighet mellom arbeid og liv da han opprettet et kunstmuseum i administrasjonsbygget i Künzelsau-Gaisbach i 1991. Her er det en glidende overgang mellom kontorer og museum. I Würth-museet, som omfatter mer enn 12.000 utstillingsgjenstander, arrangeres det tre til fire forskjellige utstillinger i året. Dette er ikke bare et tilbud som beriker kulturlivet i Tyskland, men som også vekker stadig større interesse i utlandet.

I juni 2001 åpnet Reinhold Würth en stor kunsthall i Schwäbisch Hall. I 2003 åpnet han Galleri Würth i tilknytning til hovedkontoret i Norge.

Reinhold Würth