Velkommen til Würth Norge Kundesenter: 464 01 600  
Branntetting reduserer sannsynligheten for tap av liv og helse

Forskrift om tekniske krav til byggverk TEK17, trekker opp grensen for det minimum av egenskaper et byggverk må ha for å kunne oppføres lovlig i Norge.

Hovedformålet med forskriftens krav til sikkerhet ved brann er å redusere sannsynligheten for tap av liv og helse ved brann til et akseptabelt, lavt nivå.

Dette oppnås blant annet ved at det benyttes materialer og produkter som ikke gir uakseptable bidrag til utvikling av brann, og at byggverket, ­bygnings- og installasjonsdelene utformes slik at brannspredningen begrenses.

Branntetting stopper kaldrøyk og branngasser

Ved brann i en bygning utvikles store mengder giftig røyk. Giftinnholdet kan variere ut i fra valg av ­bygningsmateriale. Kaldrøyken dreper flest mennesker ved en brann og i tillegg til at giften kan drepe så skaper røyken en tåke som det kan være umulig å orientere seg i.

Gassene brannen produserer har antennelse i flere temperaturnivåer, noe som akselererer en brann. Branngasser kan inneha en så høy temperatur, at du vil brenne lungene om du puster inn gassen.

Branntetting stopper kaldrøyk og branngasser. Noe av det viktigste som gjøres i en branntetting er å sørge for at kaldrøyk og branngasser ikke passerer ett ­brannskille i vegg eller dekke.

Kurs
Branntettekurs
Produkter til branntetting
Katalog om branntetting

Lyddemping

Luftbåren lyd, bølger av vibrasjoner som går gjennom luften og trenger igjennom materialer kan være vanskelig å stoppe, feil oppbygging av lydskille kan skape akselerasjon i lydbølgen og støyen forsterkes.

Trinnlyd er lyd som skapes av fottråkk eller annen aktivitet som skaper lydbølger i materialet som gjengis i etasjen under,eller i inntilliggende rom.

Demping av lyd: En god måte å gjøre tiltak mot uønsket lyd er å bruke materialer som demper lydbølgene når de passerer materialet.I byggeforskriftene beskrives kun materialenes egenskaper til demping av lyd, siden oppfattelsen av type lyd er ­i­­ndividuell.

Tettemassene for branntetting har en dempende effekt på lydbølgene som trenger igjennom materialer. For å ha en lyddempende effekt må massen ha en varig varig elastisitet på minimum 10%.

Ta en kikk på tabellen for lyddemping.

Ta branntettingen selv!

Med et kurs i branntetting kan du enkelt og økonomisk utføre branntettingen selv! Kurset passer for entreprenører innen bygg- og alle tekniske fag.

Vi holder kurs over hele landet, og send oss gjerne en forespørsel om du ønsker kurs i ditt distrikt.

Har du branntettet selv?

Utfyllbar rapportliste

Vår produktsjef, Marie Sand forteller mer om produkter til brenntetting

Brannhemmende akryl

Branntettende rørmansjett

IPT brannhemmende tettemasse

Les våre artikler om branntetting

BRANNTETTING I NÆRINGSBYGG
BRANNTETTING I NÆRINGSBYGG
BRANNKLASSIFISERINGER I BRANNTETTING
BRANNKLASSIFISERINGER I BRANNTETTING
TA BRANNTETTINGEN SELV
TA BRANNTETTINGEN SELV

Vil du vite mer om branntetting? Fyll ut skjemaet så tar vi kontakt med deg!