Velkommen til Würth Norge Kundesenter: 464 01 600  

#Produkt og fagtips

Tunap forebygger de potensielle utfordringene med E10-bensin

Henning Sørensen

Henning Sørensen

ma., 09.10.2023

Tunap 974

E10-bensin har blitt standarden på grunn av dens miljøvennlige egenskaper, da den inneholder opptil 10 prosent etanol. Imidlertid skaper overgangen til E10-bensin utfordringer for eldre biler, spesielt de som er produsert før 2011.

Problemene med E10-bensin

Et av de mest påtrengende problemene er at E10-bensin kan forårsake skader på bilens drivstoffsystem. Tunap har kommet til unnsetning for bileiere som står overfor disse problemene og tilbyr løsninger for å bevare funksjonen til eldre biler i en tid med E10-bensin. Problemene oppstår spesielt når det gjelder komponenter som bensinslanger. Disse slangene er ofte laget av materialer som ikke er kompatible med etanol, noe som kan føre til lekkasjer og mulige brannfarer. Det er her Tunap kommer inn som en mulig løsning.

Tunap 974

Tunap`s løsninger

Tunap har utviklet produkter som er spesielt designet for å kunne forebygge problemene som kan oppstå med E10-bensin. Deres drivstoffsystemrenser og beskytter er en nøkkelkomponent for å bevare eldre bilers funksjonalitet i møte med denne utfordrende bensintypen, sier Quang The Mai, daglig leder i Tunap. Produktet legger igjen en beskyttelseshinne som kommer godt med under vinterlagring, da det vil forhindre rustdannelse i bensintanken. Produktet garanterer effekt helt opp mot E85-bensin. Det anbefales å bruke produktet for drivstoffsystemrengjøring minst én gang i året for å redusere de negative effektene.

Fordelene med Tunap

The Mai kommer med flere fordeler ved bruk av Tunaps produkt. For det første er den TÜV sertifisert, som viser til at produktet bidrar det til å redusere drivstofforbruket, noe som kan resultere i økonomiske besparelser. Det hjelper også med å redusere risikoen for injektorsvikt ved å holde drivstoffsystemet rent og fri for avleiringer. Tunaps løsninger renser injektorene, inntaks- og eksosventilene, og gir dermed en renere forbrenning. Dette kan også føre til en forbedret akselerasjon og generell ytelse for kjøretøyet, avslutter The Mai.