Åpningstider: Tirsdag til fredag 09 – 16. Søndag 11 – 16  

UTSTILLINGER PÅ GALLERI WÜRTH

SAMLERENS BLIKK - VERK FRA SAMMLUNG WÜRTH 19.9.22 - 24.9.23

Med utstillingen Samlerens blikk - verk fra Sammlung Würth markerer Galleri Würth et spesielt jubileum i 2023.

Da er det to tiår siden det nordligste av Würths 15 visningssteder for kunst, åpent sine dører for publikum.

Gjennom de 20 årene har det blitt vist 31 ulike utstillinger. Det hele begynte med en separatutstilling med Pablo Picasso, som igjen er representert i jubileumsutstillingen. I tillegg pryder prominente kunstnere som Alex Katz, Friedensreich Hundertwasser, Fernando Botero, Anselm Kiefer, Gerhard Richter og Julian Schnabel galleriets vegger. Alle disse kunstnerne er satt sammen i «Samlerens blikk». De har fanget oppmerksomheten til forretningsmannen og kunstelskeren Reinhold Würth, som lidenskapelig har samlet kunst i mer enn seksti år. I sitt selskap, den familiedrevne og globale Würth-gruppen, har han bygget opp en bedriftsfilosofi hvor kunst og kulturtilbud har en sentral og naturlig plass.

Utstillingen Samlerens blikk er en reise innen europeisk og amerikansk kunsthistorie. Samtidig representerer den kjernen i Würth-samlingen. På den ene siden er det samlerens interesse for samtidsskulptur, her representert ved slående skulpturer av Tony Cragg, David Nash og Stephan Balkenhol. Maleriene i utstillingen viser de tyske tyngdepunktene, fra klassisk modernisme og Emil Nolde, gjennom etterkrigstidens abstraksjoner representert av Willi Baumeister og Emil Schuhmacher, til viktige stemmer i samtidskunsten som Gotthard Graubner, Anselm Kiefer, Georg Baselitz, Markus Lüpertz og Gerhard Richter. Videre presenteres samlingens internasjonale bredde gjennom klassisk meksikansk maleri ved Rufino Tamayo og ved japansk kunst ved Kazuo Shiraga, ofte kalt performancekunstens grunnlegger.

Samlerens blikk favner over mange ulike temaer. Fra menneskets forhold til naturen, miljø og myter – verk som reiser poetiske så vel som iboende spørsmål rundt kunsten. Publikum kan forvente seg et dypdykk i en samling som er like variert og betydningsfullt som blikket som ser.

TIDLIGERE UTSTILLINGER

FRA A TIL Z - kunstnerbøker fra Sammlung Würth
DIETER ROTHS UNIVERS - verk fra Sammlung Würth
A.E.I.O.U - østerriksk kunst fra Sammlung Würth
STILLEBEN I SAMTIDSKUNSTEN - verk fra Sammlung Würth
GEORG BASELITZ - verk fra Sammlung Würth
FRAU IM BILD - kvinneportretter i Sammlung Würth
AVKLEDD! Verk fra Sammlung Würth og Vigeland-museet
GÜNTER GRASS – Akvareller, grafikk og skulpturer fra Würth-samlingen
JOAN MIRÓ OG HANS VENNER - verk fra Sammlung Würth